1/3
  • Het plukseizoen 2018 zit erop! Volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van de startdatum van seizoen 2019!

Welkom op de website van zelfpluktuin Horticultuur! De zelfpluktuin ligt in Oostwinkel, op een boogscheut van Zomergem, Maldegem, Eeklo en Aalter. U kan er zonder toegangsgeld te betalen frambozen, blauwe bessen (vanaf 2019) en rode bessen (vanaf 2019) komen plukken. Deze worden per kilo afgewogen en verkocht. Hieronder leest u hoe dat allemaal in zijn werk gaat. Sinds 2018 wordt de pluktuin bewerkt onder biologische teelt (gecontroleerd door Certisys). Vanaf 2020 zal dan het biolabel gevoerd kunnen worden. Het veld wordt aangeduid door borden die u kan volgen in de Vlamingstraat te Adegem. Parkeren kan op de weide naast de pluktuin. Betalen kan enkel met cash geld. Verpakkingen zijn voorzien, maar eigen verpakking (doosjes, emmertjes) vinden we "de max". Hopelijk tot op een van de plukdagen!

Hoe werkt het?

Aanmelden

Wanneer u op het veld aankomt, meldt u zich eerst even aan. Wij leggen u dan uit wat u waar kan plukken. Ook krijgt u een emmertje of doosjes mee om het fruit in te verzamelen. Er is geen toegangsgeld of abonnement van toepassing. U komt wanneer u daar zin in heeft en plukt wat en hoeveel u zelf wilt.

Plukken

Plukt u voor de eerste keer? Wij tonen u graag hoe het moet! Een besje proeven kan, maar eten mag pas na het afrekenen. Zo kunnen wij onze prijzen redelijk houden. Verder vragen wij dat ouders hun kinderen tijdens het plukken begeleiden. Afgebroken takken, betekenen immers minder fruit voor volgend jaar. Roken en loslopende honden zijn niet toegelaten. Zo houden we het veld proper en aangenaam voor iedereen.

Afrekenen

Wanneer u klaar bent met plukken meldt u zich terug vooraan, waar  de oogst gewogen en afgerekend wordt per kilogram (voor prijzen zie bord aan de ingang). Wij hebben kartonnen verpakking voor transport naar huis, maar eigen verpakking vinden we “de max”. Om een indicatie van prijs te geven: de kartonnen doosjes wegen gevuld ongeveer 0.5 kilogram, een emmertje 3 kg. Hou er rekening mee dat er op het veld geen bancontact aanwezig is. Er kan enkel cash betaald worden.